- Mark’s Mokerslag | Imperial Pastry StoutEen keer per jaar brouwen mijn broer en ik samen een bier, dit jaar is het een blubberdikke Imperial pastry stout! Ik ben geïnspireerd door een recept van de Craft Beer Channel en Nerdbrewing, maar heb deze grondig onderzocht en aangepast! Cijfers Hoeveelheid: 10 literKooktijd: 180 minMash Efficiency: 83,66%Original Gravity: 1.114Final Gravity: 1.040Alcoholpercentage: 10,4%Bitterheid: 54… Read more: Mark’s Mokerslag | Imperial Pastry Stout
- Stevig Ontbijt | Imperial Leftover StoutIk had wel erg veel restjes over, wat ga ik er mee doen? Ik maak een imperial stout! Ik maak een batch van 10 liter, en split deze in twee: 5 liter op fles, en 5 liter barrel agen! Ik ga niet rücksichtslos mout in de pan gooien, maar een zo veel mogelijk gebalanceerd recept… Read more: Stevig Ontbijt | Imperial Leftover Stout
- Bartbier | Witbier, maar dan blauwEen goede vriend van mij, Bart, heeft altijd hele creative ideeën voor een nieuw bier. Ik denk, leuk! Hij bedenkt dan het bier, en ik onderzoek of het technisch haalbaar is 😉 Hij wil dus een blauw gekleurd bier, met glitters, en een totaal andere smaak dan je verwacht, en blauwe was op de dop.… Read more: Bartbier | Witbier, maar dan blauw
- Chur! | New Zealand PilsenerChur bro! Oftewel, proost op z’n Nieuw-Zeelands! Geïnspireerd door mijn reis naar Nieuw-Zeeland (2014 alweer), heeft lang in mijn achterhoofd gezeten, maar nu bood de kans zich aan om deze te brouwen! Mijn Brouwvereniging heeft een wedstijd opgezet met als doel “Brouw een ondergistend bier”. Zoals je op de site kan lezen wordt er een… Read more: Chur! | New Zealand Pilsener
- Denk niet wit, denk niet zwart | White StoutIk heb weer wat bijzonders gemaakt, een white stout! Het idee is simpel, het bier moet er uit zien als een licht, blond biertje, maar smaken als een donkere stout, totale verwarring van de zintuigen. Dit bier heb ik gebrouwen voor de Secret Santa van mijn brouwclub. 12 man hebben zich opgegeven, en ieder maakt… Read more: Denk niet wit, denk niet zwart | White Stout
- Ouderkerk Grape Ale | Italian Grape aleEen bijzonder en obscuur bier! Er is niet veel te vinden hierover, de kleur mag van licht tot donker zijn, 5 tot 10 procent alcohol, maar niet veel hop zodat het druifachtige karakter toch op de voorgrond blijft. Ik heb de moutstort vrij simpel gehouden, 50% pilsener en 50% tarwe, de kleur hoop ik uit… Read more: Ouderkerk Grape Ale | Italian Grape ale
- Frambo | Raspberry goseJa, weer een zuur bier! Had al eerder met succes een Lichtenhainer gemaakt, nu is het plan om een zomerse fruit smoothie te maken met een hint van bier. Voor de Lichtenhainer had ik van die lactobacillus plantarum pillen gebruikt (alhier: https://www.bodyandfit.com/nl-nl/Producten/Vitamines-%26-Supplementen/Voedingsadvies/Probiotica/Probiotics-L-Plantarum/p/p_10426), maar als je die niet in de koelkast bewaart dan doen ze het… Read more: Frambo | Raspberry gose
Recent Comments